ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > PocketPC/WinCE Port > ScummVM 0.10.0 Build for WinCE5.0/MIPS device
ScummVM 0.10.0 Build for WinCE5.0/MIPS device
  Author    Thread Reply to topic
cybercop



Joined: 31 Aug 2007
Posts: 6
ScummVM 0.10.0 Build for WinCE5.0/MIPS device 

Hi,

With Knakos's help, I can manage to build MIPS version of scummvm. This is not a official release of scummvm.
So, you can't expect much support of this build. Pls, do not ask a question about this build to scummvm development team.
I'm not sure how many people has a CE/MIPS device.
But, it's quite popular in Korea. Rolling Eyes

The download link is as followed:
http://cafe.naver.com/s43user/39067
(Sorry, It's Korean site...So I guess you will see many unexpected characters. But, what you need is file. You can easily find and download, I guess.)

It includes several SDL.dll (1.2.12) files based on
diffect video output support.
WinDIB(High Compatibility, low performance),
GAPI(I can't test on my device, it doesn't support GAPI)
DirectX with RGB format (WinCE 5.0 support DDraw.dll)
DirectX with BGR format (my device..weird setting Confused )

Difference with official scummvm 0.10.0 for wince.
--------------------------------------------------
Ignore "Smush_force_redraw" of scummvm.ini, It will act like PC version (Could be slow on slow machine).
Add some extra font files for Korean language support.

You can find the full source code at here:
http://blog.naver.com/copjoker/120042076392

Enjoy,
cybercop

 Reply with quote  
Post Mon Sep 03, 2007 2:24 am 
 View user's profile Send private message
Lostech



Joined: 04 May 2007
Posts: 157
 

You should mention that the source code is split into 4 parts which must be copied together before it is possible to open them in 7-zip or Winrar Wink

 Reply with quote  
Post Mon Sep 03, 2007 8:44 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
Lostech



Joined: 04 May 2007
Posts: 157
 

A small feedback:
On my MIPS device it runs fine. The only problem is that the mouse cursor vanishes when itīs over the menu bar down below the game graphics.

 Reply with quote  
Post Tue Sep 04, 2007 6:05 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
cybercop



Joined: 31 Aug 2007
Posts: 6
 

Hi, Lostech.

I'm glad to know that your device working good with scummvm.
For my understanding, which version of SDL you are using?
And, if possible, would you let me know your system spec.?
(CPU/Screen resolution/Storage type etc.. Very Happy)

Base on your infomation, I'll check the SDL/scummvm code.

(Regarding source files, I'd mentions your comments on article but in Korean. Wink)

 Reply with quote  
Post Tue Sep 04, 2007 1:47 pm 
 View user's profile Send private message
knakos
ScummVM Porter


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 424
Location: Athens, Greece
 

The WinCE port does not draw the cursor on the toolbar, except if mouse navigation with the keyboard has been initiated (e.g. try pressing one of the arrow keys, if you have not remapped the actions, then try pointing at the toolbar to see the cursor).

 Reply with quote  
Post Tue Sep 04, 2007 2:49 pm 
 View user's profile Send private message
Lostech



Joined: 04 May 2007
Posts: 157
 

@cybercop:

quote:
Originally posted by cybercop
CPU/Screen resolution/Storage type etc.

CPU -> Micronas Decypher
Resolution -> 720x576 (PAL Resolution)
Storage -> min. 128 MB Flash / 128MB RAM
To be honest it is not a device you can buy in stores actually.



quote:
Regarding source files, I'd mentions your comments on article but in Korean. Wink

Then my korean got a little bit rusty Very Happy



@knakos:
quote:
Originally posted by knakos
The WinCE port does not draw the cursor on the toolbar, except if mouse navigation with the keyboard has been initiated (e.g. try pressing one of the arrow keys, if you have not remapped the actions, then try pointing at the toolbar to see the cursor).

By default Iīm playing with a mouse and therefore mouse navigation should already be initialized and the mouse cursor is still visible in the game area.
But only if moved over the toolbar the mouse cursor vanishes. It is positioned on the correct place although it is not visible and it is possible to click the toolbar buttons (of course this must be done blind Very Happy).
For me it seems that the mouse cursor is drawn behind the toolbar and not over it.

P.S.: Perhaps it is of interest for you: your actual ARM ScummVM version is running fine on a Loox N560.
 Reply with quote  
Post Wed Sep 05, 2007 6:43 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
kronx112



Joined: 01 Dec 2007
Posts: 1
 

hi cybercop,

i try to install the software but then it gave me this message:

"'ScummVM' is not a valid Windows CE applicantion,"

i put the file in the device and run it from there and that's the message it give me. i don't know why, my device is:

Device: NAV730

OS: WinCE 5.0

Processor: ARM920T-S3C2440A

MEMORY SD: 512MB

 Reply with quote  
Post Sat Dec 01, 2007 2:23 am 
 View user's profile Send private message
Lostech



Joined: 04 May 2007
Posts: 157
 

The version Cybercop did is intended for MIPS CPU based devices but have have an ARM CPU based device. So take from the official download page:
http://www.scummvm.org/downloads.php
the "Windows CE ARM package" (4.0M zipfile).
This one should work on your ARM device.

 Reply with quote  
Post Sat Dec 01, 2007 10:18 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
nieh



Joined: 02 Aug 2008
Posts: 2
 

Sorry to bump such an old thread. I just installed this on my Cowon Q5W which is a touch screen device with no keyboard. I've heard it's possible to make the SCUMM games run in full screen mode on it, but the only way mentioned in the program is to hit alt and enter, which I can't do since I don't have a keyboard. Any advice? Am I missing another option someplace?

 Reply with quote  
Post Sat Aug 02, 2008 3:14 am 
 View user's profile Send private message
Lostech



Joined: 04 May 2007
Posts: 157
 

You can activate under "Options"->"Graphics" the "Fullscreen mode". If itīs still too small then activate in the same menu in "Graphics mode" a 2x scaler.

 Reply with quote  
Post Sat Aug 02, 2008 9:41 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
nieh



Joined: 02 Aug 2008
Posts: 2
 

Thanks, that got it. I didn't realize the options menu while you were in a game was different from the options menu when you first start the program.

 Reply with quote  
Post Sat Aug 02, 2008 1:21 pm 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
Reply to topic

Forum Jump:
 



Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge