ScummVM logo Forum Index - ScummVM website - Contact us - Buy Supported Games: GOG.com Rules - Search - Register - Login curved edge
Folder Forum Index > PlayStation 2 Port > PS2: ScummVM 0.8.0 RC3 Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
PS2: ScummVM 0.8.0 RC3
  Author    Thread This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
barf



Joined: 22 Nov 2005
Posts: 12
Location: /dev/null
 

quote:
Originally posted by SilverBlade

quote:
Partitions to me have fixed size, folders do not.

First of all, you can resize partitions using dms format tool.

Secondly, I really dont get your point. You're gonna have to have your scumm files on a partition anyway, that, as you say, has a "fixed" size.

My scumm game collection takes up around 3440 mb's of space. Therefore I've made a 3500 MB ScummVM partition. Since your'e not gonna delete or move any scumm files, reencode sound ect on the PS2, I really dont see the big deal.
I would really like to have one 120GB partition for homebrew.
 Reply with quote  
Post Wed Nov 30, 2005 10:59 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
lavosspawn
ScummVM Developer


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 91
Location: Dortmund, Germany
 

It doesn't really matter, I can make ScummVM look for both, +homebrew and +scummvm

 Reply with quote  
Post Wed Nov 30, 2005 11:13 pm 
 View user's profile Send private message
barf



Joined: 22 Nov 2005
Posts: 12
Location: /dev/null
 

quote:
Originally posted by lavosspawn
It doesn't really matter, I can make ScummVM look for both, +homebrew and +scummvm
Superb!
 Reply with quote  
Post Thu Dec 01, 2005 7:54 am 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
MIK



Joined: 04 Dec 2005
Posts: 1
Location: Metropole Steinen, Germany
 

it might be a great work, if you can handle it, to boot SCUMM completly from the HDD Smile

 Reply with quote  
Post Sun Dec 04, 2005 3:59 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website
SithlordDK



Joined: 19 Nov 2005
Posts: 65
Location: Aperture Science Labs
 

Is it possible to optimize the caching and stuff? (like in Broken Sword and Monkey Island 3) in Broken Sword it seems that the PS2 has to play the Music all time (ogg < 1MB stuff...) so that the speech jumps a little bit sometimes.

 Reply with quote  
Post Thu Dec 08, 2005 12:30 pm 
 View user's profile Send private message MSN Messenger ICQ Number
surferpr



Joined: 24 Nov 2005
Posts: 6
:s its quiet... too quiet... GET DOWN!!!!! 

humm..... no posts..... BUMP!.... Lavoss no rush or anything just wanna know what ur up to. if you want if not whatever great work either way Very Happy

 Reply with quote  
Post Tue Dec 13, 2005 5:26 am 
 View user's profile Send private message
Tidus



Joined: 14 Dec 2005
Posts: 7
 

Hello
I have a problem with Scummvm. Indeed i downloaded this new version to use it with my hdd. So i created a partition with hdd tools called ScummVM and i copied all files inside. But when i launch scummvm.elf, i have a message which says "unable to locate cd...\IOMANX.IRX whereas he is in the partition (with USBD.irx and all files)
Someone can help me please ??

 Reply with quote  
Post Wed Dec 14, 2005 5:46 pm 
 View user's profile Send private message
lavosspawn
ScummVM Developer


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 91
Location: Dortmund, Germany
 

ScummVM currently doesn't support being booted from anything else but the cd; sorry about that.
It'll be fixed "soon".
I'm currently too busy with uni, christmas and stuff. -_-

 Reply with quote  
Post Wed Dec 14, 2005 10:21 pm 
 View user's profile Send private message
Tidus



Joined: 14 Dec 2005
Posts: 7
 

Thanks
And with HDLoader? If I use .bin files with hdloader?
Does it work?

 Reply with quote  
Post Thu Dec 15, 2005 5:32 pm 
 View user's profile Send private message
lavosspawn
ScummVM Developer


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 91
Location: Dortmund, Germany
 

No, won't work. Not sure why.

 Reply with quote  
Post Thu Dec 15, 2005 7:26 pm 
 View user's profile Send private message
cpt. wesker



Joined: 12 Nov 2005
Posts: 30
 

lavosspawn:
any possibility that comi will work better on cd/dvd in some of the next vesions of the ps2 port?

it would be realy nice if bs1 or bs2 run fine too

 Reply with quote  
Post Sat Dec 17, 2005 10:17 am 
 View user's profile Send private message
surferpr



Joined: 24 Nov 2005
Posts: 6
I use the swaploit 

I use a mix of the hd loader and swaploit. if I start it it just asks for a file but if I put a original psone disc in the drive while in hdloader and swap the disk before executing the bin it runs fine. also I have the ps2 launcher memcard exploit installed so if I place all of the files in an usb stick and do the same it also runs without hdloader. Had o play around a little to get it to work. and it skips some cuts scenes in Full throttle (dunno why same disc runs great in win scummvm). anyway keep up the good work lavoss were all rooting for ya!

 Reply with quote  
Post Sun Dec 18, 2005 12:41 am 
 View user's profile Send private message
barf



Joined: 22 Nov 2005
Posts: 12
Location: /dev/null
Re: I use the swaploit 

quote:
Originally posted by surferpr
I use a mix of the hd loader and swaploit. if I start it it just asks for a file but if I put a original psone disc in the drive while in hdloader and swap the disk before executing the bin it runs fine.
Please explain, can I
  • make a ScummVM image with CDGEN?
  • inject it with hdl_dump?
  • And it will look for the "ScummVM" partition on HDD?

 Reply with quote  
Post Mon Dec 26, 2005 9:20 pm 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
surferpr



Joined: 24 Nov 2005
Posts: 6
Ermmmm nop :( 

actualy barf you still need to swap a disc in the ps2 cddrive because for some reason it looks for a file in the cdfs. maybe Lavoss can fix that for us so that it looks for the file in a partition on the hdd Wink you can load it from hdloader or toxic or direct from cd but you have to do a swap with an original ps2 or ps1 cdrom or dvd rom depending on what image u made. Rolling Eyes

 Reply with quote  
Post Tue Dec 27, 2005 10:54 pm 
 View user's profile Send private message
SlyEcho



Joined: 29 Dec 2005
Posts: 2
Problem 

I don't know if this is the best place to ask this but...

I can't get it working, all I get is the spinning ones and zeroes and then the spinning stops and nothing happens. The disc is still spinning in the drive.

I tried making a DVD+RW several times, I also performed full erase a few times in a row to make sure it can be read properly by the ps2 drive. But nothing worked. Even tried removing some of the games and deleting the .ini from my MC.

Then I figured I should just burn the .bin file that cdtools generates on a CD-R, 'cause you know, maybe I did the DVD wrong. But the CD-R didn't work either.

What am I doing wrong? I would really like to get it working.

 Reply with quote  
Post Thu Dec 29, 2005 10:49 am 
 View user's profile Send private message
  Display posts from previous:      
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Forum Jump:
 
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
Forum design by ScummVM team, icons by raina
curved edge   curved edge